Camí del Rei, Màlaga

Posted by Marcos Etiquetes de comentaris:

   


     El seu nom ve de la inauguració de la presa "Conde del Guadalhorce" en la que va assistir el rei Alfons XIII en 1921, creuant el camí construït en 1901. Va ser des d'eixe moment que es posà el nom de Camí del Rei, vigent fins ara.
                                              

                 El Camí del Rei és una passarel·la·la de 1901 construïda en les parets del Desfiladero de los Gaitanes, entre les poblacions d'Álora i Ardales, a la província de Màlaga. El recorregut te una distància de 3 Km amb traços en els quals la amplària del pas es de tan sols 1 metre d'ample, penjat fins a 100 metres d'altura sobre el riu. Actualment, està totalment prohibit accedir a ell a causa del seu abandonament i deteriorament.

     Després de moltes reclamacions pel seu interès turístic, la Diputació Provincial de Màlaga amb la col·laboració de la Junta d'Andalusia decidiren rehabilitar-lo. Les obres estaven previstes que començaren en 2010. El pressupost  era de 18 milions d'euros, ja que la dificultat de la reconstrucció, a causa d'alguns trams, els treballadors realitzaren les feines suspesos en l'aire.

     Existeix la denominada llegenda negra del camí del rei, que compta el risc d'accedir al recorregut i les històries d'excursionistes que s'han deixat la vida realitzant el camí.

     Encara que accedir a ell està sancionat amb multes de fins 30.000 euros i de les morts d'alguns senderistes, son molts els atrevits que decideixen fer la ruta per les sensacions fortes del perill que comporta el camí, i per les seues espectaculars vistes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada